Diseño

Casp21

Casp21 is a 170-square-metre double-height apartment, located on the first floor of a five-storey block dating back to the late 19th century. The building had been used as offices since the 1980s.

A spacious master bedroom and a bright open-plan living space are situated at opposite ends of the home. A mint-green, timber-lined corridor links them, and also provides access to a guest bedroom, bathrooms and a laundry room slotted in between. Arranging these volumes on either side of the corridor acts as a central axis to connect the sleeping area to the living area.

Original features had been concealed when the space was used as an office, including the vaulted brick ceiling – known locally as a Catalan arch. They removed the old drop ceiling to create four-metre-high ceilings in the bedroom and living room, and widened doorway openings to allow light to filter through the entire home.

The reform, which has achieved a very personal ambience, fulfils the wishes of the client, who wanted the flat to become his place of disconnection and relaxation. The open-plan living space includes a kitchen and dining area, although these two spaces are set back into the green-panelled section that frames the corridor. Terracotta tiles contrast with oak floorboards, making a clear transition between the two spaces.

A breakfast bar with a marble base and oak top is accompanied by grey bar stools, the same chairs that accompany a dining table and desk in the living area. Two tall windows allow light to flood into the predominantly white-painted lounge space. They also open the room out to a terrace with additional seating.

At the opposite end of the apartment, the bright and spacious master bedroom also boasts clean white walls and oak floors, and also includes a walk-in wardrobe and an en-suite bathroom.

This wet room is recessed into the corridor and fronted by a glass translucent sliding door. It features the same terracotta tiles and marble seen in the kitchen, as well as matching dark grey tiles. The guest bedroom and bathroom introduce a new colour – pale yellow tiles cover the walls in the bathroom.

Casp21  Bonba Studio

Location Barcelona

Área  170.0 m2

Año Proyecto  2016

Fotografías © José Hevia


Contacta con nosotros

+34 971 684 108

+34 667 725 980

info@xarxahomes.com


Visítanos

Av. Tomàs Blanes Tolosa 41

07181 Costa d'en Blanes

Illes Balears, Spain